zondag 7 december 2014

Terugblik week 49 met oa de Bossche Badminton Dagen 2015

Nadat het weekend relatief rustig was verlopen stond er deze week weer het nodige op het programma. Dinsdag kwam de grote werkgroep bij elkaar om de Bossche Badminton Dagen 2015 te bespreken. De alliantie die dit organiseert bestaat uit de BBF, Badminton Nederland, BCH en Maaspoort Sports & Events. Tevens is daar vanuit Maaspoort Sports & Events ook Actorion bij aangeschoven.

Dinsdagavond 20.00 uur, de delegaties waren aanwezig in de Maaspoort Sports & Events en we hadden veel te bespreken. Uiteraard werd erg lang stil gestaan bij de klapper van dit event: de Finale Carlton Eredivisie die dit jaar voor het tweede jaar in successie wordt gespeeld in 's-Hertogenbosch. Die finale gaat een event worden zoals nog nooit is vertoond in badminton minnend Nederland. Sterker nog, het totale concept zoals dit wordt neergezet is nog nooit, zeker ja, nog nooit ergens in Nederland bij welk sport evenement dan ook opgezet.

Wat gaan we doen dan? Natuurlijk gaan we de finale om het landskampioenschap organiseren met z'n allen. Alleen deze finale gaat al iets bijzonders worden. Werd voorheen alleen de finale gespeeld en moest de tamtam door het meegereisde publiek gemaakt worden, nu gaan wij voor een waar spektakelstuk zorgen. Rondom de wedstrijd komt een entertainment programma waardoor de strijd om het landskampioenschap echt iets bijzonders wordt. Niet alleen voor het publiek, maar zeer zeker ook voor de helden van die middag: de badmintonsters en badmintonners.
Daarnaast worden tal van side-events georganiseerd. Denk daarbij aan een demonstratie wedstrijd van oud-toppers en een Masterclass voor trainers wat door assistent bondscoach Kim Nielsen verzorgt gaat worden. Ook voor de jeugd komen allerhande leuke activiteiten.

Tot deze opsomming op zich dus niets nieuws, maar we gaan ook twee informatiemarkten opzetten. Twee markten met twee verschillende thema's te weten Levensloopbestendig en Comfortabel Wonen en Sportief Verduurzamen. Door deze twee informatiemarkten te organiseren halen we extra geld op om het badminton beter te positioneren die dag. Daarnaast gaan we voor deze informatiemarkten ook mensen triggeren te komen waarna ze tevens het badmintonspektakel bij kunnen wonen. In speciale termen heet dat cross selling. We gaan dus diverse doelgroepen aanschrijven en uitnodigen. De badmintonliefhebber bieden we meer doordat ze zich kunnen laten informeren over de beide thema's, en daarnaast worden mensen uitgenodigd om naar de themamarkten te komen die dan vervolgens ook naar de finale Carlton Eredivisie gaan kijken.

Ook hebben we tijdens de bijeenkomst het definitieve programma samengesteld voor de Bossche Badminton Dagen voorafgaand aan de finale. Wel met wat kunst en vliegwerk, want we hebben tussendoor nog de carnavalsdagen. Maar binnenkort horen jullie meer als het helemaal rond is, maar feit is dat de regio 's-Hertogenbosch ruim twee weken alleen maar badminton voelt, meemaakt en ademt.

Vervolgens ben ik donderdag samen met Bianca van Gerwen, onze penningmeester, op de koffie geweest bij BC Poona in Zeeland. Ze wilde graag even met ons sparren om ideeën op de doen om het ledental op te vijzelen. Naast dat het een zeer gezellige avond was, hebben we ook lang stil gestaan bij het door de BBF opgezette jeugdplan Badminton, Sensationeel Snel Swingend. Daar hebben ze bij BC Poona zeer zeker interesse in en ze gaan dan ook allereerst in gesprek met de gemeente. Vaak is het zo dat de gemeente medewerkers heeft die er alles aan dienen te doen om sport in zijn algemeen toegankelijk te maken en houden. Daar kan in dit geval dus BC Poona ook veel aan hebben. Na dat gesprek met de gemeente gaan we weer verder met elkaar in overleg om het jeugdplan verder te concretiseren. Zou BC Poona de eerste vereniging worden die er mee aan de slag gaat? Daar ga ik wel vanuit.

Verder hebben we ook wat zitten brainstormen over hoe we nu de leden betrokken krijgen en feit is wel, dat alleen het net opzetten en lekker badmintonnen niet meer van deze tijd is. Ik ben zelf tijdens de zomervakantie op bezoek geweest bij Paul van Veen van BC Alouette in Best, die met zijn enthousiasme en inspiratie het ledental heeft weten te verdubbelen. Maar dat is niet aan komen waaien. Hiervoor heeft Paul vele leden binnen de club weten te mobiliseren en velen iets laten organiseren. Iedereen met een leuk idee kreeg de mogelijkheid om het te organiseren. Dus meer dan alleen badmintonnen en daarmee de leden betrokken krijgen en houden voor de club. Daar heb ik veel inspiratie uit gehaald en dat meegegeven aan het bestuur van BC Poona. Ze zullen uit hun stoel moeten komen, de leden moeten vragen wat ze willen en dan tevens vragen of ze mee willen helpen. Klinkt allemaal wel erg simpel, maar ga er maar eens voor staan. Afsluitend hebben we afgesproken dat ik een keer een presentatie ga houden voorafgaand aan de speelavond, om toe te lichten waar we als BBF allemaal mee bezig zijn en zo de leden van BC Poona te inspireren ook mee te helpen de vereniging weer te laten groeien. We hebben als doel afgesproken dat over vijf jaar het ledental van BC Poona verdubbelt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *