zaterdag 13 december 2014

Terugblik week 50

Een aantal weken geleden is het tweede jeugdtoernooi om de Hebris Junior Tour gespeeld bij BV De Maasshuttles. De uitslagen daarvan waren al een tijdje binnen om de Hebris Junior Ranking op te maken, echter was het me nog niet gelukt deze ranking op te maken. Daar heb ik dus afgelopen maandag de tijd voor genomen en de Hebris Junior Ranking weer opgemaakt en gedeeld via Facebook. Onze toernooileider moet er nog zijn akkoord aan geven en dan kan deze ook worden gepubliceerd op de website van de BBF. Dat zal de komende week wel gebeuren.

Samen met BBF Toernooileider Roland van Boekel hebben we een schrijven gestuurd naar alle verenigingen die een jeugdafdeling hebben, want de opkomst op de toernooien van de jeugd laat zien dat we daar nog wat uitdagingen hebben. We hadden gehoopt dat er meer terugkoppeling zou komen op dat schrijven, want we willen er met z'n allen heel hard aan werken de jeugd meer aandacht te geven en daarmee meer jeugd aan het badmintonnen te krijgen. Daar ligt immers de bron van de groei die we willen realiseren. Jeugd die we weten te binden en daarmee behouden voor de badmintonsport, worden ouder en vanzelf seniorspeler en daarmee dus groei van leden. Alleen BV De Klapper heeft ons terug geïnformeerd hoe hun er in staan en daar zijn we blij mee. We leren iedere dag en worden met de input die we krijgen dus weer een stukje sterker. Verre doelen bereik je beter samen is een motto wat ik steevast gebruik, want we kunnen het echt niet alleen.

Afgelopen vrijdag heb ik ook nog met Hennie Bruurmijn van Hebris rond de tafel gezeten. Het contract is rond en kan getekend worden en dus moesten we nog wat kleine plooien glad strijken. Er spelen immers steeds grotere belangen en die moeten goed vorm gegeven worden. Nu is het veelal allemaal op basis van bereidheid tot, en waar we er naar toe willen is dat zaken formeel en dus goed geregeld zijn. Dit seizoen zullen we daarvoor gebruiken en als alles loopt zoals we het voor ogen hebben, dan kunnen we de verbintenis verlengen met drie seizoenen wat voor de BBF weer een prachtige mijlpaal kan worden.

Voor wat betreft de Finale Carlton Eredivisie ben ik volop op de achtergrond bezig om het side-event Levensloopbestendig en Comfortabel Wonen invulling te geven met deelnemende commerciële partijen. Goed te zien dat dit pioniers project al 11 deelnemende bedrijven over de streep heeft getrokken. En de komende week gaan we er nog een aantal aan toe proberen te voegen. Doel is 20 deelnemende bedrijven voor dit thema. Of dat helemaal gaat lukken is de vraag, maar we gaan er wel vol voor. Het wordt steeds concreter, het gaat echt een evenement worden wat zijn weerga niet zal kennen.

Enige tijd geleden is de BBF een samenwerking aangegaan met de NBBJ, Noord Brabantse Badminton Jeugd. Dit is een stichting die boven getalenteerde jeugdspelers begeleid en naar een hoger niveau kan tillen. En als je dan denkt dat je alles goed hebt afgesproken, dan kom je toch weer zaken tegen die onvoorzien zijn. Er was binnen een vereniging discussie ontstaan met spelers die bij de NBBJ zitten en derhalve dan ook toernooien in de Junior Masters moeten spelen. Echter kan dat wel eens tot een conflict leiden met de competitie kalender van de BBF. Hierover hadden we afgesproken dat het spelen van die toernooien geen verplichting is als de competitiekalender dit niet toelaat, indien een wedstrijd niet verzet kan worden. Dit is niet goed door gekomen bij de verenigingen en daarmee dus niet helder. Jammer maar daar leren we weer van en gaan dat herstellen. Veranderingen en vernieuwingen brengen dit soort onhebbelijkheden met zich mee, en dan ben ik altijd zo enorm blij en trots dat de verenigingen me daarvan in kennis stellen zodat we dat meteen in de kiem kunnen smoren en dus kunnen herstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *