zaterdag 20 december 2014

Terugblik Week 51 met oa Overeenkomst Hebris

Zondag werd in Berlicum bij BV Shuttle Up het tweede senioren toernooi gespeeld om de Hebris Senior Tour. Met Hebris hebben we een nieuwe naamgever voor de toernooireeks die binnen de BBF gespeeld wordt. Hebris is een badmintonwinkel en wordt gerund door Hennie Bruurmijn, een badmintonliefhebber pur sang. Toen begin van het seizoen bleek dat de samenwerking met Top Team Telecom niet gecontinueerd kon worden, is Hennie Bruurmijn er gelijk in gestapt om de ontstane lege plek in te vullen. Er was al een samenwerking om de toernooien wat meer op te leuken maar met deze overeenkomst kunnen we daar nog meer aan toe voegen. De afspraken die gemaakt zijn, zijn ten gunste van iedere belanghebbende. Er is prijzengeld voor de winnaars en winnaressen. Er is een bijdrage voor de organiserende vereniging om het prijzengeld een impuls te geven en we hebben een korting afgesproken voor de leden van de BBF Verenigingen. De overeenkomst werd afgelopen zondag tijdens het toernooi bij BV Shuttle Up ondertekend door de voorzitter van de BBF, Rene van den Heuvel (r) en eigenaar van Hebris, Hennie Bruurmijn (l).


De overeenkomst met Hebris voorziet ook in de Hebris Junior Tour, want we hebben sinds dit seizoen ook een toernooireeks voor de jeugd. Hiervoor zijn reeds al twee toernooien gespeeld en de ranking is terug te vinden op de website van de BBF. We innoveren dus door en maken het alleen maar leuker en aantrekkelijker. Het zou mooi zijn als de verenigingen hun jeugd nog meer gemobiliseerd kunnen krijgen, want daar hebben we nog een uitdaging die we graag aangaan met z'n allen.

Afgelopen donderdag vond er weer een overleg plaats over de invulling van de Bossche Badminton Dagen. Thema G-  en Aangepast Badminton stond op de agenda en samen met BV De Maasshuttles, BCH, Badminton Nederland en Maaspoort Sports & Events werd van gedachte gewisseld hoe één en ander in te vullen en hoe bezoekers te krijgen.
Annie van Daal, Bondscoach Aangepast Badminton bij Badminton Nederland, gaat een demonstratie verzorgen waar onder andere medewerking zal zijn van Jordy Brouwer von Gonzenbach met zijn BC Bever uit Rijen en Blademintonner Eddy Boerman, beide lid van de Nationale Selectie. Zo gaaf dat deze mensen ondanks hun beperking zo'n topprestatie neer kunnen zetten. Aansluitend op de demo zullen de bezoekers mee kunnen aansluiten en ook hun kunsten kunnen vertonen onder begeleiding van Annie. Oh ja, Annie neemt ook nog twee jeugdige rolstoelers mee en ze neemt een aantal kleine mensen mee. Badminton is echt een life time sport, en door iedereen, jazeker, iedereen te beoefenen.
Maar ja, hoe ga je die Maaspoort nou vol krijgen met enthousiastelingen? Daarvoor gaan we het gesprek aan met Luc van Eerd, Consulent Sport en Bewegen Gehandicapten bij de gemeente 's-Hertogenbosch. Hij heeft de ingangen bij de verschillende organisaties die tot de doelgroep behoren. Hij heeft zijn medewerking al toegezegd en dus is stap één al gezet. Uiteraard gaan we de doelgroepen uitnodigen, maar we willen ze ook opzoeken want alleen een uitnodiging per brief zal niet voldoende zijn. We willen de doelgroepen bezoeken zodat we ons enthousiasme over kunnen brengen waardoor de doelgroepen er niet omheen kunnen: Badminton moet je meemaken en beleven.

We hebben deze week de uitnodiging de deur uit gedaan voor het BBF Veteranentoernooi. Dit traditionele ouderen toernooi wordt gespeeld op 1 februari in De Hambaken in 's-Hertogenbosch en we gaan er alles, ja alles aan doen om het dit jaar weer eens uit zijn voegen te laten barsten daar. We gaan voor een volle bak. Het wordt namelijk groter, leuker en gezelliger. De deelnemers en deelneemsters zullen nog meer van badminton gaan houden.

Fijne feestdagen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *