zaterdag 29 november 2014

Terugblik week 48 met oa Racketlon

Het nieuwe concept "Je Classificatiekaart is meer waard", waarbij men op vertoon van de BBF Classificatiekaart op elke willekeurige door de weekse avond ergens kan badmintonnen voor €3,--, is vaak een onderwerp van gesprek. Men vind het een geweldig initiatief en deze week heeft BC Deno uit De Bosch zich als 18e vereniging achter dit concept geschaard. Klasse dat er zo veel en vaak over gesproken wordt, echter hoop ik natuurlijk ook van ganser harte dat de fervente badmintonner er gebruik van gaat makken. Een totaal nieuwe beleving van badmintonnen waar we allemaal nog aan moeten wennen. Veel aandacht, aandacht en aandacht zullen we er aan blijven geven.

Er stond een bezoek gepland aan BC Poona om eens te brainstormen over hoe meer leven in de bouwerij te krijgen. Een goed initiatief natuurlijk waar ik heel graag aan meewerk, echter is de afspraak helaas afgezegd en plannen we deze later, want we willen er wel mee aan de slag natuurlijk. Nieuwe datums zijn gedeeld met BC Poona en een nieuwe afspraak is aanstaande.

Woensdagavond heb ik Eefje Henkelman op bezoek gehad. Eefje is voormalig voorzitster van de Racketlonbond en nu nog als bestuurslid betrokken en een echte ambassadrice van Racketlon. Racketlon is een meerkamp van de vier racketsporten, te weten Badminton, Tennis, Tafeltennis en Squash. De Racketlonbond heeft geen eigen leden, maar draagt de meerkamp uit en organiseert Racketlon evenementen. Klik hier voor meer informatie over Racketlon.
Door samen te werken met de Racketlonbond kunnen we meer aandacht krijgen voor de badmintonsport doordat we ons breder oriënteren. Racketlonners zijn vaak lid van een vereniging waar ze of kunnen tennissen, of tafeltennissen of squashen of badmintonnen. Sommige racketlonners zijn lid van verenigingen van alle vier de disciplines. Of ze worden tijdelijk lid van een vereniging omdat ze zich verder willen bekwamen in één van de sporten. Dus door samen te werken met de Racketlonbond kunnen we wellicht meer geïnteresseerde racketlonners aan laten sluiten bij onze verenigingen. Tevens verbreden we daarmee onze doelgroepen en aantrekkingskracht.

We hebben dan ook bedacht om twee evenementen te gaan opzetten. Te beginnen met een kennismaking try-out. Bedoeling is dat die middag mensen kennis kunnen maken met Racketlon onder begeleiding van trainers. Onze badmintonners kunnen dus kennis maken met de andere drie sporten van de meerkamp. Tevens krijgt men dan een indruk van hoe er zo'n evenement aan toe gaat.
Vervolgens willen we een Racketlon toernooi gaan organiseren waarbij naast Racketlonners dus ook leden van de BBF kunnen deelnemen. Een prachtig mooie uitdaging, want je kunt dan misschien wel goed badmintonnen, maar hoe is het gesteld met je tafeltennis kwaliteiten? Hoe leuk is het om van een goede tennisser te verliezen, maar hem alle hoeken van het badmintonveld te laten zien? Om dan maar te zwijgen van het samen strijdend aan de slag te gaan op de squashbaan of achter de tafeltennistafel.
Wellicht is het dan een optie om in het verlengde van deze samenwerking, mensen met een bondskaart van de Racketlonbond mee te laten liften op ons concept "Je Classificatiekaart is meer waard". Hier gaan we mee aan de slag en wordt dus vervolgd.

Deze week kwam er een verzoek binnen om tijdens de komende ALV de klassen van onze competitie anders te gaan benoemen. Ik ben zo vrij geweest om dit verzoek aan te grijpen om de competitie in zijn geheel aantrekkelijker te maken. Hiervoor heb ik voorstellen gestuurd naar de BBF Denktank en het BBF Bestuur. We hebben namelijk al jaren te maken met een verminderde belangstelling voor de competitie. En ja, dat is ook landelijk het geval. Maar zoals jullie van mij inmiddels gewend zullen zijn, kan ik een teloorgang niet accepteren en wil er alles aan doen om dat tij te keren. En ja, dat zal een lange weg zijn, maar stapje voor stapje boeken we successen. Wie weet gaan we dus ook de competitie van nieuw elan voorzien waardoor het weer leuker en mooier wordt om competitie te gaan spelen. En dat zeg ik, de echte recreant die zelden een toernooi speelt en al helemaal geen competitie speelt. Maar ik ben niet de norm, de norm is de maatschappij en daar zullen we op moeten anticiperen, vandaar mijn drive om te vernieuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *