zaterdag 3 januari 2015

Terugblik week 1

2015 has just begun.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en vele, vele nieuwe uitdagingen in het verschiet. Maar we beginnen natuurlijk met iedereen het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Heel veel geluk, goede gezondheid en heel veel badmintonplezier.

Voordat het nieuwe jaar ingeluid werd heb ik nog wel het één en ander ondernomen. Afgelopen maandag hebben we allereerst de universele concept-uitnodiging de deur uit gedaan naar de verenigingen die een toernooi organiseren om de Hebris Senior Tour of Hebris Junior Tour. Daarmee creëren we meer herkenbaarheid voor de toernooireeksen wat de totale uitstraling weer verhoogd en dus een stukje professionalisme. Vanuit de overeenkomst met Hebris zijn ook een aantal wensen voort gekomen en die hebben we ook met de organiserende verenigingen gedeeld. Daar staan naast de wensen vanuit de overeenkomst ook de voordelen in vernoemd waar een vereniging zichzelf een dienst mee kan bewijzen. Dat is namelijk voor mij belangrijk, een overeenkomst opstellen die voor alle belanghebbenden z'n voordelen oplevert. Geen eenrichtingsverkeer maar collectief er ons gezamenlijk voordeel mee doen. Zowel de BBF Partner, de verenigingen, de leden en de BBF zelf natuurlijk. Daarmee wordt de draagvlak het grootst en is iedereen tevreden. Eén en ander is ook een voortvloeisel vanuit de evaluatie van de toernooireeks van vorig jaar.

Tja, en met het beginnen van 2015 komen nu dus ook de Bossche Badminton Dagen wel heel erg dichtbij. Het programma voor de Bossche Badminton Dagen is nagenoeg rond. En iedereen zal het ongetwijfeld inmiddels als wel weten dat de Bossche Badminton Dagen afgesloten worden met het gaafste badmintonevent in jaren vertoond: de Finale Carlton Eredivisie waarbij in de Maaspoort Sports & Events de Landskampioen bekend wordt. Rondom die spetterende vette finale wordt van alles georganiseerd om er een onvergetelijk dag van te maken. En één van die supervette zaken is de omlijsting van die finale. De helden en heldinnen van die dag worden onthaalt in een ambiance die zijn weerga niet kent. En daarvoor heb ik een opzetje gemaakt en de muziekkeuze bepaald. Want tezamen met de gave lichtshow die in de Maaspoort Sports & Events hangt, kan er een ware show van gemaakt worden en dat gaan we dus ook doen. Opzetje is gemaakt en wordt komende dinsdag tijdens het grote overleg besproken. Dan kunnen de plannen verder uitgewerkt worden en kan één en ander geconcretiseerd worden.

Maandagavond waren voorzitter Rene van den Heuvel en toernooileider Roland van Boekel van de partij in huize Kleijn om alle verenigingen te bellen. We wilden extra aandacht vragen voor de Nieuwjaarsborrel van 10 januari a.s., het BBF Veteranentoernooi van 1 februari a.s. en natuurlijk de Bossche Badminton Dagen. Voor het eerst in de geschiedenis van de BBF willen we met de verenigingen tijdens een informeel samenzijn het nieuwe jaar inluiden. Natuurlijk praten we ze dan even bij over de stand van zaken maar het zal ook goed gebruikt kunnen worden om eens lekker ongedwongen met elkaar te sparren. Wij als BBF Bestuur met de verenigingen maar zeker ook de verenigingen onderling. En om die achterliggende gedachte nog eens te onderstrepen hebben we dus zitten bellen. En passant hebben we het BBF Veteranentoernooi onder de aandacht gebracht. Op zondag 1 februari vind het traditionele toernooi plaats waarbij gezelligheid voorop staat en meedoen belangrijker is dan winnen. Het concept is simpel en eenvoudig: spelen met elkaar tegen elkaar. Zonder vaste partner in dubbels en mixen. De toernooiorganisatie maakt een schema waarbij iedereen aan bod komt in wisselende samenstelling. Maar omdat we ook bij dit toernooi een kentering willen realiseren, en dus weer een volle zaal willen hebben, besteden we er extra aandacht aan. Gaaf is te kunnen mededelen dat Blademintonner Eddy Boerman zich ook heeft aangemeld. Supergaaf omdat Eddy een echte ambassadeur is voor de badmintonsport, en in de nationale selectie zit voor het Aangepast Badminton. Hij speelt immers met een blade. Diep respect en enorm trots dat hij meedoet. Overigens is Eddy ook één van de bijdragers aan de Bossche Badminton Dagen en geeft acte de présence op woensdag 11 februari tijdens het thema G- en Aangepast Badminton waarbij Annie van Daal, bondscoach Aangepast Badminton, een demonstratietraining zal verzorgen.
Het derde onderwerp waar het BBF Callcenter aandacht voor vroeg waren de vrijwilligers voor de Bossche Badminton Dagen. Het kan toch niet zo zijn dat we met zijn allen geen vrijwilligersploeg opgetrommeld kunnen krijgen om de activiteiten van de Bossche Badminton Dagen te ondersteunen. Men hoeft niets te organiseren, alleen helpen tijdens de evenementen zelf. We rekenen er dus op dat we een aantal vrijwilligers kunnen begroeten die we tevens blij kunnen maken met een vrijkaart voor de Finale Carlton Eredivisie. Tijdens de Nieuwjaarsborrel zullen we hier nogmaals aandacht voor vragen.

Geschrokken zijn we ook tijdens de belronde. Het blijkt dat diverse verenigingen het water dusdanig aan de lippen staat, dat ze met hun handen in het haar zitten. En natuurlijk wisten we dat deels al en daarom dus alle actie en plannen die we bedenken en uitvoeren. En natuurlijk weten we dat we dit tij niet zomaar kunnen omkeren, want als dat allemaal zo makkelijk was geweest, dan was dat natuurlijk allang gedaan. Maar ja, zitten kniezen en bij elkaar de bevestiging zoeken dat het allemaal minder wordt, net als bij vele andere sporten, daar los je het ook niet mee op. We zullen dus echt volle bak aan de slag moeten, kom uit die stoel omhoog en ga aan de slag. De BBF wil hier zo graag in helpen, maar de verenigingen zullen het toch echt zelf moeten doen. We kunnen alleen zaken ontwikkelen, aandragen en meedenken. Het jeugdplan Badminton, Sensationeel Snel Swingend ligt klaar op de plank. Gemeenten staan open voor gesprekken om mee te denken.  Het 'S-PORTCAFE van de gemeente 's-Hertogenbosch waar men gratis naar toe kan waar steeds weer interessante thema's besproken worden. De Bossche Badminton Dagen waar men aan kan aanhaken. De Week van het Badminton waar ze in kunnen stappen. Maar dan zullen de verenigingen dat wel moeten doen. Is misschien wel erg bruut gezegd, maar stil zitten is geen optie als men nog wat wil bereiken met de vereniging. Positieve voorbeelden zijn gelukkig ook vele hoor. Ah, daar kan dan tijdens de Nieuwjaarsborrel met elkaar over gesproken worden.

Verre doelen bereiken we beter samen

Deze slogan gebruik ik vaker en daarmee zeg ik veel. We kunnen het niet alleen, kunnen elkaar wel helpen en daarmee elkaar als totale badmintonsport verder helpen. Eén van de dingen die de badmintonsport wellicht verder kunnen helpen is het organiseren van afwijkende activiteiten. Hiervoor ben in woensdag naar Richard Verschuren geweest van Fleet Nederland. We willen met hem een aantal badminton gerelateerde activiteiten op gaan tuigen die de badmintonsport breder neer zetten en laten zien dat er meer is dan alleen het net opzetten en partijtje spelen. Welke activiteiten?  Dat weten we nog niet, maar het is wel de bedoeling er een aantal te gaan bedenken. De wil is er van beide kanten en sluit dan ook mooi aan bij de overeenkomst die we hebben met Fleet. Hier gaan jullie dus nog van horen. Tijdens het sparren is een mooi shirt voor toernooileider Roland van Boekel bedrukt, zodat ook hij voortaan herkenbaar door de zaal loopt tijdens de toernooien.

Veel actie nog voor de BBF en dat terwijl ik me binnenkort dus bezig ga houden met Badminton Nederland. Als ambassadeur van de BBF zal ik een aantal zaken nog oppakken en uitwerken en aanstaande woensdag tijdens de BBF Bestuursvergadering gaan we bespreken hoe we één en ander gaan invullen. Natuurlijk hoop ik van ganser harte dat er iemand opstaat die zegt dat hij mijn taken over wil nemen en die zal ik dan met volle overgave ondersteunen en helpen daar waar ik kan. Elk nadeel heeft zijn voordeel zei een grootmeester uit de voetballerij, en zo moet je dit ook bekijken. Want een nieuw gezicht levert ook weer nieuwe inzichten en ideeën op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *